Harderwijk

Boek

Auteurs Oudheidkundige Vereniging Herderewich en Geert Bors
Fotografie Rob Elfring
Uitvoering Full Colour gedrukt, hardcover, genaaid gebonden
ISBN 978-90-78115-29-8
Ontwerp Riet Diepenmaat-Lieferink
Formaat 24,5 x 29 cm oblong
Pagina's 128
Uitgave Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau
Prijs € 24,95

Beschrijving

Beschrijving: Wat maakt een stad een stad? Stadsrechten? Eeuwenoude architectuur? Haar knooppuntfunctie voor het omliggende gebied? Daaraan voldoet Harderwijk allemaal. Maar misschien wordt een stad, voorbij de bakstenen en het cement, nog het meest bepaald door haar inwoners, hun ambities en hun daden. Harderwijk staat wat dat betreft in een traditie van eeuwen,
van bijna acht eeuwen om precies te zijn.

Sinds Harderwijk in 1231 stadsrechten kreeg, heeft ze vele identiteiten gehad, die in dit boek allemaal voorbij komen: Harderwijk als Hanzestad, vestingstad, stad van kloosters en kerken, thuisbasis van de Gelderse Munt, militair trainingscentrum voor Nederlands-Indië, garnizoensstad, visserijstad, toeristenstad en zelfs als universiteitsstad. Wie goed kijkt, ziet aspecten van al die verledens nog altijd aanwezig in het plaveisel, in het dna van de stad.

In woord en beeld laat de Oudheidkundige Vereniging Herderewich, in samenwerking met fotograaf Rob Elfring en journalist Geert Bors, zien hoe de Nederlandse en Europese geschiedenis hun sporen hebben nagelaten in Harderwijk en hoe, op haar beurt, de stad haar stempel heeft gedrukt op het verleden, om te worden wat ze vandaag de dag is.

Stadsgezichten

Voor de detail handel verkopen wij ook kaarten van meer dan 100 plaatsen in Nederland.