Op en rond Het Groote Veld

Boek

Auteur Geert Bors naar verhalen van Job Teeuwen
Fotografie Job Teeuwen, Jan Hullen
Uitvoering Full colour , hard cover, genaaid gebonden
ISBN 978-90-78115-30-4
Ontwerp Riet Diepenmaat-Lieferink
Formaat 21 x 29,7 cm
Pagina's 128
Uitgave Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau
Prijs € 27,50

Beschrijving

Op en rond Het Groote Veld
De geschiedenis, natuur en cultuur van een Achterhoeks landschap

Het Groote Veld en omgeving, gelegen tussen Zutphen, Almen, Lochem, Barchem, Ruurlo, Vorden en Warnsveld, is een prachtig natuurgebied, dat deel uitmaakt van het Nationaal Landschap De Graafschap. Een groot gedeelte wordt beheerd door Geldersch Landschap Geldersche Kasteelen en Natuurmonumenten.

Natuurkenner en bezield fotograaf Job Teeuwen woont in het Groote Veld. Uit zijn kennis over het gebied en de prachtige foto’s die hij gemaakt heeft, blijkt zijn passie en liefde voor de directe omgeving. De verhalen van Job Teeuwen over wat er in de loop der eeuwen veranderd is in de natuur en cultuur zijn opgetekend door Geert Bors.

De hoofdstukken zijn aangevuld met voor een groot deel unieke foto’s van de flora en fauna en zijn vormgegeven naar het idee van de vroegere Verkade-albums.

Totstandkoming:
In samenwerking met boekhandel Boek & Co te Warnsveld.

Het gebied, dat het boek beschrijft, maakt deel uit van het Nationaal Landschap De Graafschap. Geldersch Landschap Geldersche Kasteelen en Natuurmonumenten hebben er bezittingen.

Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen:
‘t Velde, De Voorst, landgoed Vorden (het kasteel is particulier bezit), Kieftskamp, de Ehze, park, bos en weilanden van de Wildenborch (het huis is particulier bezit) en de Lochemse berg. http://www.mooigelderland.nl

Natuurmonumenten:
Het Groote Veld, Velhorst, ‘t Waliën, Hackfort en ‘t Enzerinck. http://www.natuurmonumenten.nl

Er kunnen drie wandelroutes in het gebied worden gedownload. http://www.natuurmonumenten.nl natuurgebieden Gelderland Velhorst.

Stadsgezichten

Voor de detail handel verkopen wij ook kaarten van meer dan 100 plaatsen in Nederland.